Видове бебешки колички за близнаци

Публикувано от jerrykids 08/05/2018 0 Коментар(и)

Изборът на бебешка количка е трудна мисия, още по-трудно е, когато става дума за близнаци. Ако ви се случва да купувате количка за пореден път, имате предимството да знаете кое ще е определящо при избора, но когато това е за пръв път, добре е да се посъветвате с други майки, за да сте сигурни, че ще направите най-добрата покупка.

Сигурно още щом сте разбрали, че ще имате близнаци, сте стартирали с подбора на необходимите ви аксесоари. Относно бебешките колички за близнаци, вече сте разбрали, че на пазара има различни видове. На кой ще се спрете, зависи единствено от вас.

Ето накратко основните предимства и недостатъци на различните модели.

Основните категории са три, като всяка една от тях има преимущества и недостатъци.

Рамо до рамо

При този модел децата сядат в отделни седалки, разположени една до друга. Всяко от децата си има предпазен колан. Така всички деца на количката имат еднаква видимост, майката също има постоянен поглед над тях.

За съжаление, детската количка така става прекалено широка и трудно преминава по тротоара, през по-малките пътечки, ще се затрудни и при влизнето през входни врати, да не говорим за асансьори. Толкова широка, количката става трудна за управление и майката ще се затруднява максимално.

Тандем

Това са бебешки колички за близнаци, при които децата са разположени едно след друго, наподобяваща влакче. При този вид има и модели, при които децата са разположени едно срещу друго.

Тандемът позволява лесния преход през всякакви врати и лесно управление дори по най-тясната пътечка. Тук не всички возещи се имат еднаква видимост. Твърде вероятно е децата след първото да не могат да съберат краката си заради седалката пред тях или да се дразнят, че не виждат нищо от заобикалящия ги свят. Тези колички не могат да предоставят комфорта децата да могат да лягат, тъй като при пълно разгъване дължината става прекалено голяма и бебешката количка става неуправляема.

От този вид има модели, при които седалките са разположени амфитеатрално. Всяка следваща е малко по-висока от предходната, за да могат всички деца да имат видимост пред себе си.

Има и модели, при които децата са разположени едно срещу друго, но така все едно от тях е ощетено и майката няма да има видимост към единия близнак.

Трансформери

При този вид бебешки колички има възможност за творчество. Тук е възможно на едно шаси да се направят различни комбинации. Можете да избирате да сложите две столчета за кола, едно столче с една лятна седалка, две летни седалки и др.

С тези колички можете да возите две деца на различна възраст, което е изключително практично. Сами можете да избирате посоката на сядане на всяко едно от децата.

На който и вид, и модел количка да се спрете, трябва да сте безкомпромисни относно качеството и безопасността, която дават на децата ви. Проверете всичко преди да сложите децата в количката - колани, ръкохватки, закопчалки.

Трябва да знаете, че количките трябва да са пригодени да са устойчиви на тежест два пъти по-голяма от тежестта на децата, които возят. Преди да направите покупката, премерете дали ще може бебешката количка да влиза в асансьора, защото ако живеете на етаж, различен от първия, ще трябва да се качвате с асансьор.