Детски играчки за момчета на 2 години

Публикувано от jerrykids 08/05/2018 0 Коментар(и)

За да се чувстват спокойни и уверени в себе си, децата трябва да знаят, че ние като възрастни сме готови винаги да отговорим на техните потребности и въпроси, да се адаптираме към различните ситуации и да бъдем тяхна „пътеводна светлина“.

Много родители смятат, че единственият правилен път към сърцето и връзката между тях и детето им е да бъдат самите те деца и приятели. Това определено е „нож с две остриета“, защото от най-крехка детска възраст, малките човечета се нуждаят от добър пример за подражание, наставник и гид в огромния и пълен с неизвестни свят, който им предстои да опознаят.

За да отгледате добро и щастливо дете не е необходимо вие самите да се вдетините и да си играете с играчки сякаш сте на 2-3 години. Достатъчно е да отдавате цялата си нежност и внимание на малчугана, без обаче да правите прекалено много компромиси.

Около 2 г. възраст, момчетата са засипвани от забрани като „Не пипай това“, „Не прави това“, а дори от фрази като „Ти не си добро момче“, „Лошо дете“ и т. н. Помислете преди да изричате подобни назидателни изречения, защото именно около навършването на 2 г., детето иска да се справя само и да опита от всичко. Често проява на пакост във вашите очи, е просто поредният познавателен опит от страна на мъника – именно по този начин той разбира какво го заобикаля, какво може да прави и до къде се простират възможностите му. Това е и начина да се учи, чрез играчките.

Вместо непрекъснато да го уличавате в това, че прави бели, с помощта на подходящи детски играчки за момчета на 2 години, можете да превърнете ежедневието в приятно забавление, което освен всичко друго, носи и доста знания на малкото човече.

Тъй като на тази възраст момчетата и момичетата опитват да имитират възрастните.

Подходящи играчки за момченцата могат да бъдат детски колички играчки или камиони със звукови сигнали – линейка, пожарна кола, полицейска кола, самолет, или работни инструменти и други. На тази възраст децата изпитват изключително любопитство към различните животни, така че са подходящи и музикални книжки, които издават звукоподражателни звуци – на птичка, петел, крава, муле, прасе, кон.

При подражаване на звуците, при вида на различни картини, задължително поздравете детето, то се нуждае от вашето одобрение и подкрепа.