Соларен филтър Levenhuk за 114 mm рефлекторни телескопи

Соларните филтри Levenhuk са изработени, като е използван специалено покритие Baader Planetarium немско производство. С тях можете безопасно да наблюдавате Слънцето, без да е необходимо да се притеснявате от трайни увреждания на очите.

Покритието Baader Planetarium AstroSolar Visual осигурява висококачествени образи по време на наблюдения на слънцето. Дори при увеличение 60x може да видите някои подробности по слънчевата повърхност, като гранулацията; при по-големи увеличения ще сте в състояние да различите структурата на петната и факулите.

През тези филтри наблюдаваният образ на Слънцето е с неутрален бял цвят.

Как да изберете правилния соларен филтър за телескоп?

Когато избирате соларен филтър, трябва да вземете предвид нещо повече от оптичната конструкция и апертурата на Вашия телескоп, тъй като филтърът трябва да покрива напълно не само лещата на обектива, но и да пасва плътно на тръбата на телескопа. Препоръчително е също така да прикрепите филтъра към оптичната тръба посредством залепваща лента, за да предотвратите възможността филтърът да се изплъзне случайно по време на наблюденията.

Главният критерий при избора на правилния соларен филтър е диаметъра на тръбата на телескопа/предпазителя от изпотяване в сравнение с вътрешния диаметър на филтъра (когато филтърът трябва да пасне над външната част на тръбата) или външния диаметър (когато филтърът трябва да бъде поставен в тръбата). Преди да купите този филтър, моля, измерете желания диаметър на тръбата на Вашия телескоп и се уверете, че тя съвпада на стойностите в таблицата със спецификации.

Спецификации
Оптична плътност5,0
Апертура на филтъра (диаметър на покритието), mm102
Вътрешен диаметър, mm124 (4,9")
Външен диаметър, mm128 (5,0")
УпотребаПродукт за обща употреба. Може да се използва от деца над 3-годишна възраст.


Този соларен филтър пасва на следните телескопи Levenhuk:

Телескоп Levenhuk Strike 115 PLUS
Телескоп Levenhuk Skyline 120x1000 EQ

Филтърът може да се използва и с рефлекторни телескопи на други производители с подобна конструкция и диаметър на тръбата. Препоръчваме Ви да проверите вътрешния и външния диаметър на оптичната тръба на Вашия телескоп, преди да купите филтъра.

ВНИМАНИЕ! Никога не гледайте директно към Слънцето – дори за момент – през Вашия телескоп или визьор без професионално изработен соларен филтър, който покрива напълно предната част на инструмента. В противен случай може да последват трайни увреждания на очите.

МаркаLevenhuk, Inc., USA
Гаранция, years2
Размер на опаковката (Д x Ш x В), cm4.5x19.5x19
Транспортно тегло,0.19

Напишете отзив

Бележка: HTML не е позволен!
    Лош           Добър

Соларен филтър Levenhuk за 114 mm рефлекторни телескопи

  • Код на продукта: 28083
  • Наличност: В наличност
  • 64.95 лв.