Изчерпано Телескоп Meade ETX80 Observer

През годините телескопите от серията ETX са осигурили на начинаещите астрономи качество, стойност и производителност, като всеки нов модел внася допълнения и подобрения. ETX80 Observer продължава тази традиция.

Започването на пътуването Ви в астрономията с ETX80 е идеалният избор. Вземете Вашата 80-милиметрова леща и се насладете на близки гледки към наземни и небесни обекти по всяко време и навсякъде. Бързото опаковане на Вашия телескоп и триножник е лесно с удобната и издръжлива раница.

ETX80 Observer оборудва напълно съвременния изследовател с усъвършенстван, автоматизиран и преносим телескоп. Конструкцията му с двойно предназначение включва свалящ се OTA, който е идеален както за дневни, така и за нощни наблюдения, и включва изключителни характеристики като AudioStar, технологията GoTo и голяма база данни с 30 000 обекта.

Той е идеален за дневни наблюдения по време на къмпинг, пешеходен поход и дейности на открито. Наблюдаването на звездите на нощното небе е забавно, лесно и образователно. С ETX80 ще видите планети, звезди, галактики и мъглявини с натискането на един бутон.

ETX80 Observer се предлага с множество функции и принадлежности, включително: раница за монтировката/OTA; ръчна кутия с контролер AudioStar с над 30 000 обекта и вграден високоговорител; олекотен, но здрав триножник; леща на Барлоу с вътрешна функция за обръщане за повишаване на увеличението на използвания окуляр; огледалото за обръщане, позволяващо фокусиране на светлината към задната част на телескопа, което позволява монтажа на камера в задната част на телескопа; предпазител от изпотяване, предотвратяващ образуването на конденз и елиминиращ разсеяната светлина; оптика с многослойно покритие за по-висок контраст и по-ясни детайли; 45° призма на Амичи за по-удобна позиция за наблюдение; нивелир с балон/компас, за да сте сигурни, че триножникът и монтировката са нивелирани; ахроматична конструкция за намаляване на оптичните аберации.

Характеристики:

  • 80 mm f/5 ахроматичен рефракторен телескоп; фокусно разстояние 400 mm
  • Ръчна кутия AudioStar с над 30 000 обекта в базата данни и с вграден високоговорител
  • Свалящ се модул на оптична тръба (OTA), позволяващ на потребителя да сваля телескопа от вилковата монтировка с цел персонализиране
  • Включва два MA 1,25": 26 mm (15х увеличение) и 9,7 mm (41х увеличение) и леща на Барлоу с увеличение 2x с вътрешна функция за обръщане, за да удвои увеличителната мощност на всеки от окулярите
  • Предлага се с раница, която побира телескопа/монтировката и принадлежностите, триножника, 45-градусовата призма на Амичи, предпазителя от изпотяване, компасът с балон/нивелир и DVD със софтуер
МаркаMeade Instruments Corp.
Гаранция, years2
Размер на опаковката (Д x Ш x В), cm54.36x44.96x23.88
Транспортно тегло,7.99
Оптична конструкциярефракторен телескоп
Оптична схемаахромат
Материал на оптикатаоптично стъкло
Оптично покритиес многослойно покритие
Диаметър на лещата на обектива (апертура), mm80.0
Фокусно разстояние, mm400
Фокусно отношениеf/5
Прагова стойност на резолюцията, ъглови секунди1.45
Гранична звездна величина11.5
Включени окуляриSUPER Plössl 9,7 mm, SUPER Plössl 26 mm
Леща на Барлоу2x
Визьорчервена точка
Триножникалуминий
Управление на телескопаустройство за автоматично насочване
Монтировкавилка, вилка с две рамена, азимутална
Допълнително1,25” нивелир с мехурче/компас
Ръчен контролерAudioStar
База данни на обектите30 000
Захранване6 батерии АА
Режим на монтиране на оптичната тръбаплоча „лястовича опашка“ (стандарт на Vixen)
Монтировка тип „лястовича опашка“True

Напишете отзив

Бележка: HTML не е позволен!
    Лош           Добър

Телескоп Meade ETX80 Observer

  • Производител: Meade
  • Код на продукта: 71660
  • Наличност: Изчерпано
  • 987.95 лв.