Изчерпано Телескоп Meade LightBridge Mini 130 mm

LightBridge Mini 130 Ви позволява да настроите и да споделите изживяването от наблюдаването на звездите в рамките на секунди. Независимо дали сте на палатка на открито или релаксирате в задния си двор, Добсъновият телескоп LightBridge Mini 130 е идеалният телескоп „Вземи и наблюдавай“, който предлага лесно и преносимо наблюдение със свалящата се оптична тръба.

LightBridge Mini 130 се отличава с впечатляваща параболична апертура 130 mm с фокусно разстояние 650 mm (f/5). Въртящата се на 360° монтировка и проста конструкция „Насочи и наблюдавай“ правят навигацията по небето лесна. С възможността за 130 mm събиране на светлина ще получите най-добрият поглед към Луната, планетите и обектите в далечния Космос като мъглявини и галактики. Насладете се на гъвкавостта с монтировката тип Vixen и вижте остри изображения с параболичното огледало на LightBridge Mini.

Със своя елегантен и компактен размер той е едновременно функционален и привлекателен. Стилният настолен дизайн позволява на LightBridge Mini да се показва като декоративен елемент, но едновременно с това лесно достъпен, когато подходящият момент настъпи.

Lightbridge Mini 130 е оборудван с Добсънова монтировка с едно рамо и свалящ се OTA, предлага се с два окуляра за ниско (26 mm) и високо (9 mm) увеличение, визьор с червена точка, който Ви помага да насочите телескопа, и DVD с планетариума Autostar Suite Astronomy с над 10 000 небесни обекта.

Сега вечерите и дейностите на открито лесно включват астрономия и наблюдение на звездите, защото LightBridge Mini не е само астрономически инструмент, но и повод за започване на разговори. Със своя елегантен и компактен дизайн той е функционален и същевременно естетически приятен. Стилният настолен дизайн позволява на LightBridge Mini да се показва като декоративен елемент, като едновременно с това той може да осигури фантастична гледка към звездите, когато подходящият момент настъпи.

LightBridge Mini е перфектният телескоп за всеки. Любителите и професионалистите астрономи вече разполагат с най-добрия инструмент за споделяне на хобито си с ентусиасти и начинаещи. Тези, за които астрономията е нещо ново или просто сега започват, могат да се насладят на нощното небе без затруднения.

Характеристики:

  • Параболичен Нютонов рефлекторен телескоп с впечатляваща апертура 130 mm за чудесна гледка към планети, звездни купове, мъглявини и галактики
  • Олекотен, със сваляща се оптична тръба 650 mm (f/5) за преносимост
  • Предлага се с окуляри 26 mm (25x) и 9 mm (72x) за ниски и високи увеличения
  • Въртяща се на 360° монтировка и проста конструкция „Насочи и наблюдавай“ за лесна употреба
МаркаMeade Instruments Corp.
Гаранция, years2
Размер на опаковката (Д x Ш x В), cm37.08x36.83x78.23
Транспортно тегло,8.49
Оптична конструкциярефлекторен телескоп
Оптична схемаНютонов
Диаметър на главното огледало (апертура), mm130.0
Форма на лещата (огледалото)параболична
Фокусно разстояние, mm650
Най-голямо практическо увеличение, x260.0
Фокусно отношениеf/5
Прагова стойност на резолюцията, ъглови секунди0.89
Гранична звездна величина12.6
Регулиране на фокусачрез преместване на окуляр
Включени окуляри2 бр.
Диаметър на тръбата на окуляра, in1,25
Визьорчервена точка
Управление на телескопаръчно
МонтировкаДобсънова
Платформа за монтаж на телескопаазимутална
Монтировка тип „лястовича опашка“True
Потребителско нивоначинаещи, за деца
Наблюдаван обектпланети на Слънчевата система

Напишете отзив

Бележка: HTML не е позволен!
    Лош           Добър

Телескоп Meade LightBridge Mini 130 mm

  • Производител: Meade
  • Код на продукта: 71667
  • Наличност: Изчерпано
  • 642.95 лв.