Комплект цветни филтри за наблюдения на Луната и планетите Meade серия 4000 #3200

Комплектът цветни филтри за наблюдения на Луната и планетите Meade серия 4000 #3200 позволява наблюдение и фотографиране на детайлите на повърхностите на планетите, които често са практически невидими без филтриране. Изберете филтъра или комплекта филтри, който най-добре отговаря на Вашите нужди, и вижте какво сте пропускали! Използвайте филтрите поотделно или в комбинация, за да постигнете селективно филтриране на видимия цветови спектър.

Произведен от най-висококачественото оптично стъкло, цветовият спектър на всеки филтър е интегриран в самото стъкло, вместо това да се осъществява с по-нискокачествени цветни покрития. Всички филтри са с антирефлексно покритие от двете страни на стъклото за най-добри характеристики и са с резба за и са съвместими с всички окуляри Meade серия 4000 и серия 5000.

Цветните филтри се смятат от мнозина за ключова задължителна принадлежност за наблюдение и заснемане на Луната и планетите.

Комплектът включва:

  • #25A червено (14% пропускливост) – за остър контраст на облачните пояси на Юпитер, помага за разграничаване на полярните шапки и моретата на Марс. Най-подходящ за по-големи телескопи поради ограничената пропускливост.
  • #12 жълто (74% пропускливост) – този филтър добавя контраст към сините цветове, подобрява червените и жълтите цветове на Юпитер и Сатурн и увеличава контраста на Марс и на Луната
  • #80A синьо (30% пропускливост) – това е популярен филтър за подобряване на спиралните характеристики в облачния пояс на Юпитер, включително Червеното петно, и добавянето на контраст на Сатурн и Луната.
  • Лунен филтър ND96 (13% пропускливост) – намалява отблясъците при наблюдение на Луната.
МаркаMeade Instruments Corp.
Гаранция, years2
Размер на опаковката (Д x Ш x В), cm15.24x10.16x10.16
Транспортно тегло,0.17

Напишете отзив

Бележка: HTML не е позволен!
    Лош           Добър

Комплект цветни филтри за наблюдения на Луната и планетите Meade серия 4000 #3200

  • Производител: Meade
  • Код на продукта: 71833
  • Наличност: В наличност
  • 99.95 лв.