Кое е най-доброто столче за кола за моето дете?

Публикувано от jerrykids 27/07/2020 0 Коментар(и)

Кое столче за кола е най-подходящо за моето дете? Това е един въпрос, който си задава всяка млада и съвременна майка, тогава когато на бял свят се появи така дългоочакваното бебе. Този въпрос изглежда е и от доста съществено значение, защото всеки един загрижен за своето дете родител иска да избере това, което наистина е най-добро за неговото силно обичано дете. В този момент започват и разглеждания на най-различни столчета за автомобил. На пазара наистина е пълно и на разположение имате безкрайно много варианти. Започва се едно щуро ходене по физически магазини, едно щуро препускане в интернет и разглеждане на всичко, което предлага пазара в България, а то не е никак малко. Всичко това в един момент се оказва доста изморително, а дали реално е нужно да се прави?

 

 

Това, което е от огромно значение и което трябва със сигурност да знаем, е че детските столчета за коли се делят на различни групи според килограмите на самото дете. Това е и най-важното и най-същественото нещо, което трябва да вземем под внимание, когато избираме столче за своето дете. Ето и как са подредени тези различни групи:

 

 

Група 0+ - тази група столчета е за деца от 0 до 13 килограма. Тези столчета се наричат още кошници или кошове и са подходящи и за новородени бебета до достигане на 13 килограма. Те най-често са леки и удобни за носене, имат сенник и е възможно да имат най-различни функции и удобства, които да осигурят максимално комфортен и безопасен престой на малкото дете докато се вози в семейния автомобил.

 

 

Група 0+,1 – това е група столчета, която отново е подходяща за малките новородени бебета, но вече с по-дълъг период на ползване и достигане от детето на тегло от до 18 килограма. Този вариант изглежда доста практичен и модерен за всяко едно младо семейство.

 

 

Група 1 – това са столчета за коли, които са предназначени за деца от 9 до 18 килограма. Та не са подходящи за новородени бебета и представляват едно наистина добро решение, но за втория етап от развитието на детето.

 

 

Група 1,2 – тук отново срещаме едни столчета за автомобил, които много успешно комбинират две възрастови групи. Те са подходящи за деца от 9 до 25 килограма, което наистина не е никак малко и детето може да ползва този тип седалки за автомобил сравнително дълъг период от време.

 

 

Група 1,2,3 – всеки млад, модерен и практичен родител би спрял вниманието на подобен тип столче за кола, което комбинира колкото се може повече възрастови групи. Тук тези столчета комбинират три групи само в един продукт и са предназначени за деца от 9 до 36 килограма.

Това наистина изглежда доста разумно и удобно решение за младото семейство.

 

 

Група 2,3 – тези столчета за кола са за вече по-големите деца и комбинират две възрастови групи. Те са подходящи за деца с тегло от 15 до 36 килограма. Много от тях са просто една подсигуряваща седалка с гръбче, което дори в последствие може да се отстрани и да се ползва само седалката, която е задължителна за всяко едно дете.

 

 

Това е едно доста кратко, но и много полезно описание на различните столчета за кола разделени на техните основни групи. Това, което наистина е важно да се вземе под внимание са килограмите на детето и неговата възраст и размер, за да може столчето да е максимално удобно на детето. Това ще гарантира неговото удобство, комфорт и по-голяма сигурност по време на път. Ако столчето е прекалено голямо или по-малко от необходимото, то бъдете сигурни, че вашето дете първо няма да се чувства никак комфортно и второ, че защитата, сигурността и стабилността са под сериозен въпрос. Ето за това е хубаво винаги да съобразяваме отделните групи и да избираме най-подходящото за собственото си дете, за да осигурим едно прекрасно и спокойно пътуване.

 

 

Различните групи са най-важното нещо, което трябва да се вземе под внимание, но да не забравяме, че всяка марка предлага множество от най-различни модели. А всеки различен модел столче притежава най-различни функционалности, удобства и защити за детето по време на път. Тук вече родителя сам трябва да проучи какво столче за кола да вземе за своето дете и от какво реално има нужда детето. Бъдете сигурни, че всички модели ще са идеално добри за вашето дете стига столчето да е точната група, за да отговаря на чисто физическите изисквания.

 

 

Ние от онлайн Детски магазин Jerrykids предлагаме доста голям асортимент от най-различни варианти, от които вие можете да изберете най-доброто и най-подходящото за вашето собствено и любимо малко дете. Разгледайте ги внимателно и прочетете техните характеристики, защото те наистина са различни не само по дизайн, модел и марка, но и по своите функционалности, удобства и защити, които предлагат на малките деца.

 

 

Нека вашето семейно пътуване с автомобила да бъде истинско удоволствсие както за малкото дете, така и за самите вас – неговите родители.