Lego Duplo

Публикувано от jerrykids 06/10/2018 0 Коментар(и)

Lego Duplo - Детски конструктори за най-малките

 

 

Едва ли бихме могли да си представим отглеждането на дете без наличието на играчки. Те са неизменна част от първите няколко години от живота на всяко хлапе и играят ключова роля за растежа на малчуганите. Освен за забавление, играчките спомагат още за развитието на ценни знания и умения. Поради тази причина редица световни компании се стремят непрекъснато да произвеждат играчки, с които да стимулират детското въображение.

 

Безспорно една от най-популярните марки детски играчки, която се е превърнала в еталон за качество, е „Лего”.  Датската компания прави истинска революция в производството на детски играчки, като създава конструктори за игра, които могат да се изградят  всевъзможни комбинации. Освен това, днес на пазара се предлага изобилие от различни по вид и сложност конструктори, подходящи за всички детски възрастови групи. Една от всичките световно известни серии на Лего е DUPLO. Тя е предназначена за всички представители на най-малката детска възрастова група. DUPLO поставя редица предизвикателства, които спомагат за подобряване на т.нар. когнитивни умения. Те са свързани с познавателната способност, знанията и познанията  и са част от всяко едно действие, което човек предприема. Чрез конструкторите, децата се учат разпознават цветове, форми, размери и подобряват своята концентрация и търпение.

 

Със своята многообразност, Лего Дупло оказва силно влияние върху въображението на децата.  Конструкторите значително стимулират логическото мислене и развиват уменията за разрешаване на проблеми. Така се тренира упоритостта и решеността за постигане на крайната цел, дори при непредвидени обстоятелства (събаряне на постройката и започване отначало).Освен това, играчките играят ключова роля за социализиране на децата. Много често хлапетата играят заедно, а детските конструктори значително подобряват работата в екип. По този начин те се учат да работят заедно за постигане на една обща цел.  Всичко това, може да се окаже ключово за растежа на всяко едно хлапе и да повлияе за успешното интегриране в обществото.

 

Конструкторите Лего могат да бъдат полезни дори в случаите когато не представляват интерес за деца. Строенето на сгради  и постройки не винаги е любимото им занимание или те са твърде малки за игра с тях. Благодарение на разнообразността си, играчките на датската компания могат да послужат за образователни цели. Чрез сортиране на елементи един и същ цвят, форма и размер се подобряват математическите познания, а в някои случаи се подобряват уменията за четене , писане и броене.

 

 

Конструкторите Лего Дупло са отлично средство, с което всеки да привлече вниманието на своя малчуган. С тяхна помощ, в игри и закачки, децата неусетно полагат основите на жизнено важни знания и умения, които ще са им необходими в бъдеще . В детски магазин JerryKids можете да откриете изобилие от конструктори Lego и детски играчки,  подходящи за всички възрастови групи.