На пазар с дете

Публикувано от jerrykids 27/07/2020 0 Коментар(и)

Всеки един родител ясно осъзнава, че тръгне ли на пазар с детето си, то това със сигурност няма да е едно от най-приятните неща, които могат да се случат. Но все пак понякога този момент е неизбежен и искаме или не, ние просто трябва да отидем в магазина и да вземем със себе си детето. В тези моменти със сигурност ще трябва да се въоръжим с много търпение и здрави нерви, защото през цялото време ще чуваме думите: „КУПИ МИИИИИИ“, както и „ИСКАММММММ“ а след тези думи най-вероятно ще последва много рев, сълзи и хленчене. Детето дори може да започне да ни подръпва отстрани по дрехата или да ни потупва с малката си ръчичка, за да му обърнем внимание. Е трябва да сме наясно, че хленченето по всяка вероятност ще продължи и след излизането от магазина, освен ако не сме закупили всичко, което детето е пожелало. Но възможно ли е изобщо това? Детето ще желае всичко, което види. То ще желае неща, които дори няма представа какво представляват. Ще желае неща, които дори не му харесват, но просто в този момент е решило, че иска точно това.

 

 

Въпросът е как да се справим със всичко това? Този въпрос изглежда, че е от огромно значение за всеки един млад родител. Най-вероятно по-неопитните родители първоначално наистина ще излезнат от магазина с много неща, които изобщо не са искали да копуват само за да угодят на плачещето дете. Но това не може да продължава винаги. Напротив, това дори не е хубаво, защото детето ни ще расте разглезено и веднъж научи ли се, че може да се качва на главата без проблем, то бъдете сигурни, че ще го прави всеки път.

 

 

Може би в тези моменти е много по-редно да подхождаме като истински строги родители, които просто казват категорично не, взимат продукта от ръцете на детето си и го връщат на рафта, или дори започват да играят шамарите. Е това също не изглежда най-правилният вариант.

 

 

Може би трябва да помислим дали все пак не е хубаво отвреме на време, но само и единствено от време на време да вземем нещо на своето дете. И това време трябва да е тогава, когато родителя наистина прецени, че продукта е нещо, което капризното дете наистина ще хареса като някоя от любимите и много забавни детски играчки например. Но и това трябва да става понякога и само когато родителя прецени, че в този момент детето заслужава играчката и че може тя да бъде позволена. За всичко останало обаче е редно да разговаряме с нашето дете, така както разговаряме с един вече голям човек. Бъдете сигурни, че децата наистина могат да бъдат много интелигненти и възпитани и да вземат думите ни много насериозно, тогава когато се отнасяме с тях като големи хора.

 

 

И така ние преценяваме кога и какво да вземем от магазина на детето си. Хубаво е понякога нещо да му взимаме, за да усеща нашата грижа и любов. Не е хубаво постоянно да му взимаме всичко, което пожелае, защото това ще го разглези. И със сигурност не е хубаво да му викаме прекалено много и още по-малко да го набием за наказание.

 

 

Ние от Детски магазин Jerrykids сме сигурни, че нашите деца освен да искат всичко, което видят, могат да бъдат и изключително интелигентни и възпитани млади хора. Всичко е въпрос на нашето отношение към тях. Ние сме сигурни, че колкото повече разговори има с едно дете, толкова по добро, възпитано, интелигентно и разбрано ще расте то. И когато мине този начален период на постоянни желания до себе си ще имаме наистина едно добро и възпитано дете, което едновременно с това ще успява да цени всичко това, което правим за него и което сме му купили. До себе си вече ще имаме един истински пораснал и интелигентен човек.

 

 

Във целия този процес на искане и на даване или недаване е много важно ние родителите да р

Коментирай