Полезни храни за децата

Публикувано от jerrykids 10/11/2019 0 Коментар(и)

За всеки родител здравето и правилното развитие на неговото дете е от изключително огромно значение. За да се случи то по най-добър начин роля играят много неща като игри в природата и на двора, играчки които стимулират интелектуалното развитие, правилното възпитание и доброто образование. Но успоредно със всичко това огромно значение има и това какво яде един подрастващ организъм.

 

Ние от Детски магазин Jerrykids.com се постарахме да проучим влиянието на различните храни и техните съставки върху организма на детето, а и на всеки възрастен човек. Разбрахме, че има храни, които са задължителни на трапезата. Подбрахме някои определени храни, за които да дадем повече информация. За тяхното съдържание и влияние върху организма.

 

  1. Морска риба – рибата и продуктите от риба са богати на Омега – 3 мастни киселини, които влиаят изключително благоприятно върху умствената дейност и паметта. Те подобряват и пречистват кръвоносната система и е доказано полезното влияние върху психиката и бързата мисъл. Рибата се оказва от съществено значение и се препоръчва на всяка една трапеза
  2. Яйца – те дават огромна доза енергия и имат голяма хранителна стойност. Жълтъкът съдържа химичния елемент холин, който е огромно значение за подобряване на паметта. Нещо, което е от огромно значение когато детето е в училище.
  3. Пълнозърнести храни – те са богати на фибри и глюкоза. Глюкоаза е храна за мозъка, а фибрите допринасят нейното правилно усвояване и разпределение в организма. Съдържат и не малка доза от витамин Б, което е изключително полезно за нервната стистема на всеки един човек.
  4. Дребни червени плодове – такива са ягоди, къпини, боровинки, череши и други. Те са богати на антиоксиданти, които пречистват целия организъм и го предпазват от ракови образования.  Ягодите и боровинките подобряват паметта и влиаят добре на зрението. Къпините, ягодите и малините са богати на Омега 3 – мастни киселини, които са благотворни за мозъка и кръвообращението.
  5. Маслини – те са с изключително полезно действие върху почти целия организъм и се препоръчва да са на трапезата всеки ден. Оказват благоприятно влияние върху паметта и кръвообращението. Освен това притежават благоприятно въздействие върху кожата, като я пречистват от антиоксиданти и я правят по-чиста и красива.
  6. Мляко – прясно или кисело млякото трябва да е неразделна част от закуската на всяко едно дете. То ще даде огромна доза протеини и сила през деня. Млечните продукти са богати на протеини и витамини от група В, които са важен компонент за растежа на мозъчната тъкан, образуването на невротрансмитери и ензими.
  7. Зеленчуци и бобови – те са богати на витамини и минерали, които са нужни на всеки един организъм. Бобовите култури са с богато съдържание на фибри, които допринасят правилното усвояване на глюкозата и предпазват от повишаване на кръвната захар.

 

Една кратка информация за някои храни и тяхното полезно въздействие върху подрастващия организъм. Ние от Детски магазин Jerrykids.com се надяваме, че макар и кратки сме ви били изключително полезни в това какво ще приготвите за храна на вашето дете. Това е от огромно значние. Тези храни оказват същото влияние и върху възрастен организъм, за това се препоръчват от специалсти и медици за абсолютно всички хора.