Радиоуправляеми детски колички – радост за всяко малко момче

Публикувано от jerrykids 14/02/2019 0 Коментар(и)

детски количкиВиждали сте как се забавлява едно дете, щом открие, че само с натискане на бутон кара автомобилчето си да се движи натам, накъдето го насочи. Макар да е предназначена основно за момченца, такава играчка би зарадвала децата и от двата пола. Радиоуправляемите колички всъщност представляват чудесно педагогическо средство, чрез което по време на игра детето разбира първо, че може да контролира, и второ – само от него зависи как.

 

Дали ще бъдат семпли модели коли, или джипове и тежкотоварни автомобили, такъв подарък винаги е удачен, след като детето навърши 2,5-3 годинки. Количките с дистанционно управление дават на малките мъже нещо, което определено ще им трябва в бъдеще – самостоятелност, ориентация и отговорност. То държи в мъничката си ръчичка дистанционно управление и се удивлява на чудото, наречено команда. Напред или назад, наляво или надясно – която и да е посоката, факт е, че колата потегля. И блъскайки се, количката „показва“, че нещата си имат граници и самоконтролът е важен, когато се натиска задвижващия бутон.

 

 

На пазара за детски играчки, включително онлайн магазините, се предлагат разновидности на всякакви автомобилчета, които детето може да управлява. Много от моделите имат съвсем реалистичен дизайн, напълно наподобяващ оригиналните им аналози, движещи се по пътищата. Освен отделните части на автомобила, детето ще се научи да различава и световните марки коли, както и различните видове превозни средства, включително дали са спортни, „градски“, или за райони с трудна проходимост. При моделите за деца над 5 годинки има и добавки като светлини – предни и задни, както и усложняване на вида – например строителна машина, камион, танк, полицейски джип, влак и други. Също така, момчето ще узнае коя кола се движи по-бавно и коя „лети“ със шеметна скорост. Различни актуални модели можете да намерите в секцията ни за радиоуправляеми коли.

Количките с дистанционно управление, предлагани от онлайн магазините за детски играчки, могат да включват и екстри, в зависимост от машината – при бойните танкове оръдията се завъртат например, а при строителните машини буквално могат да се захващат предмети, с които малчуганът да строи. Други пък си имат клаксон и резервни гуми. Интересно предложение в магазините за детски играчки представлява т. нар. кола в гума за по-малките момченца, при която управлението се осъществява както когато колата е в гумата, така и когато е извън нея. Целта е изграждане на полезни рефлекси чрез забавление. Радиоупавляемите коли, интересни и забавни, винаги са желан подарък от страна на детето. С такава играчка то ще направи първи стъпки в изграждането на представата си както за движение на автомобила, така и за поведение на контролиращия го.