Как да направим сами детска градинска люлка?

Публикувано от jerrykids 08/05/2018 0 Коментар(и)

Любимата играчка на децата е люлката. Точно пързалката, пясъчника и люлката са притегателния център на детската площадка за игри навън. За да не ви карат да излизате всеки ден до детската площадка и децата ви да предпочитат да си стоят в двора, направете си сами детска градинска люлка. Така децата ви няма да излизат от двора и ще са непрекъснато пред очите ви, а в същото време ще се забавляват.

Преди да започнете, потърсете в интернет пространството подходящи планове за различни модели дървени люлки. Внимателно прочетете за колко големи деца са предназначени и се спрете на този модел, който е подходяща за вашето семейство.

Определете мястото, на което ще я разположите. То трябва да е достатъчно равно и обширно, за да не пречи на люлеенето и да не застрашава децата от травми. Съобразете се и с това, люлката да се намира на място, което се вижда лесно от къщата. Така няма да има момент, в който няма да можете а виждате люлеещите се деца.

След като вече сте избрали модела и сте се сдобили с плана, набавете си необходимите материали. Най-лесно ще е с дървен материал и въжета, които са най-достъпни и лесни за обработка. Не пренебрегвайте и важността на инструментите. Трябва да разполагате с инструменти, за да мине изработката и монтажа на градинската люлка възможно най-гладко и да няма инциденти след като децата започнат да използват съоръжението.

Работете внимателно, а ако е необходимо, извикайте някой да ви помага. Нека децата да са далеч от работната площадка, за да не се наранят с нещо. По-добре и за тях и за вас е през това време децата да играят на двора далеч от вас.

Добре е под и около седалката да има пясък, който да омекоти евентуален удар при падане на детето. Помислете и за някаква козирка или нещо подобно, което да може да пази сянка над самата детска играчка или над областта, предназначена за игри навън. Така няма да се притеснявате, че детето ще прегрее или кожата му ще изгори на слънце докато се забавлява. Всеки родител знае колко е трудно да накарате едно дете да остави шапката на главата си, докато се весели и занимава с игри на двора.

След като сте обмислили и направили всичко остава само да определите на какво разстояние от земята да е градинската люлка. Тук вече могат да ви помогната децата. Вържете временно въжетата които ще държат седалката и ги накарайте да седнат. Седалката не трябва да е нито много високо, нито много ниско разположена. Пробвайте, ако е необходимо, коригирайте въжетата и едва тогава застопорявайте възлите.

Преди да позволите на децата да се люлеят на воля, огледайте всичко по самата градинска люлка и около нея. Не оставяйте никакви остри ръбове и неравности по дървената повърхност. След като сте се уверили в безопасността на люлката, можете да я пуснете в експлоатация. На децата ви желаем весели и безгрижни игри навън.