Полезни навици за деца

Публикувано от jerrykids 15/02/2021 0 Коментар(и)

Здравейте уважаеми родители, клиенти и читатели. Ние от онлайн Детсми магазин Jerrykids сме особено загрижени за здравето на децата на България и сме сигурни, че и вие като млади и грижовни родители също споделяте нашето мнение, че здравето на децата ни е на първо място. Този въпрос е важен винаги и навсякъде, но особено във време като днешното, в което на вън е студено, вихри се така известният Корона вирус – Covid 19. А освен всичко това прави впечатление, че върлуват още поне няколко зимни грипа, които са си стандартни за този период на годината.

 

 

Ето защо ние решихме да ви дадем няколко полезни съвета за това, което е най-важно в подобно време, а и е важно по всяко друго време на годината. Нека заедно да приучим нашите деца на няколко изключително полезни за здравето навика, които могат да предотвратят евентуално заразяване със сезонен грип, Covid 19, или заразяване с друга някаква болест А ето ги и тях:

  1. На първо място е много важно децата да се научат най-редовно да си мият ръцете хубаво със сапун и топла вода. Това измива голяма част от бактериите, които са застанали по техните ръце и е задължително след излизане на вън, возене в градски транспорт или здрависвания с различни хора. Нека детето да придобие този полезен и здравословен навик и да го прави така, че дори да не е необходимо да му се напомня.

  2. Използване на дезинфектанти за ръце. Днес има много и най-различни видове дезинфектанти, които ни предпазват от всякакви вируси по ръцете. След едно хубаво измиване на малките детски ръчички нека малкото дете да използва и дезинфектант. Сега дори има мокри кърпи, които са напоени със дезинфектант и много лесно може да се поставят в раницата на детето без това въобще да ги натоварва. С кърпичките могат да се забърсват не само ръцете, но и много други предмети, които се докосват често от много и най-различни хора като: дръжки на врати, ключове на лампи, химикалки, моливи и прочие. А ние родителите също е много удачно в къщи често да дезинфекцираме мебелите, пода и дръжките на вратите, когато почистваме. Нека и ние даваме добър пример на нашите деца.

  3. Определено един от най-важните и полезни навици за всяко дете, а и за всеки човек е честата консулмация на плодове и зеленчуци. Те са не само много вкусни, но и изключително полезни като съдържат в себе си огромен брой от най-различни витамини, минерали, фибри и други полезни вещества, които са изключително важни за силен имунитет и общо здраве на целия организъм и растеж. Ако ние като родители успеем да научим нашите деца редовно да ядат различни плодове и зеленчуци, то ние сме им осигурили едно по-добро здраве за целия живот. Ние дори в магазина имаме детски играчки, които са с формата на плодове и зеленчуци и играта с тях не само е много забавна и увлекателна, но може и да помогне за развиване именно на този полезен навик истинските такива да се консумират редовно.

  4. Не трябва да забравяме и устната хигиена. Този навик е изключително важен и трябва да се научи още от най-ранна детска възраст. Децата много обичат да похапват шоколади, чипсове и други продукти, които обаче не само, че не са много полезни, но и могат да развалят здравето на малките детски зъбки. Е те все пак са много вкусни и ние не можем съвсем да ги забраним на нашите деца, но можем малко да ги ограничим и да научим децата си на режим на миене на зъбките. Всяка сутрин и всяка вечер. Това ще е изключително полезно за хигиената и здравето на устата. По този начин ще предотвратим евентуално разваляне на някое зъбче, кариес, както и лош дъх.

  5. Има множество полезни навици, на които можем и дори е много хубаво да научим нашите деца още от съвсем ранна детска възраст, но има и един друг, на който много ми се иска да се спра. Това е четенето на книги. Оказва се, че четенето на книги е изключително важно за развитието на детския мозък, мисъл, памет и въображение. Освен това докато четат те научават изключително много полезни и важни неща, които ще са им от огромна полза за целия живот след това. Не е случайно, че и в училище един от главните предмети е Български език и литература, където се залага предимно на добро четене. Не е случайно, че и всеки учен за лятната ваканция получава от учителя си списък с литература, която трябва да бъде прочетена.

 

 

Нека съчетаваме здравословните навици и с други навици, които правят нашите деца по-умни и по възпитани. Нека също така ги научим да бъдат учтиви и да казват винаги когато трябва така наречените: „Вълшебни думички“ като: благодаря, моля, заповядай, мерси и прочие.

 

 

Ние от онлайн Детски магазин Jerrykids сме сигурни, че всички заедно като добри и любящи родители можем да научим и своите малки деца на множество полезни наивици, които ще са им сигурен помощник за здравето и в отношенията през целия живот. Нека всички заедно да направим света едно по-добро и по-здраво място, на което всеки човек се чувства обичан и щастлив :)