Развитие чрез говорене

Публикувано от jerrykids 06/09/2020 0 Коментар(и)

Колко е важно да дадете възможността на вашето собствено дете да се изказва докрай, да бъде изслушвано напълно и просто да си задава въпросите, които наистина са много и понякога малко досадни? Всъщност това е от изключителна важност. Всяко едно дете трябва да има свободата да говори. Колкото повече говори на своите родители, толкова по-добре се чувства детето. То усеща, че родителите са съпричастни към неговите нужди, интереси и към това какво говори, само и единствено родителят дава пълната възможност на детето си да се изкаже до край и след това му отговори по възможно най-правилен и най-компетентен начин. Бъдете сигурни, че вски отговор, който малкото и любопитно дете получи от вас, то ще приеме като напълно правилен и ще го запечати надълбоко в своето подсъзнание и начин на мислене след това. Така че родители просто бъдете търпеливи със своите деца, които всички знаем, че вие обичате безкрайно много и наистина мислите само най-доброто за тях.

 

 

Всъщност докато малкото дете говори, то влага мисъл в това, което казва. То мисли и този процес на мислене е наистина много активен, полезен и пълноценен за всяко едно подрастващо дете, което му предстои да стане голям, умен и интелигентен човек. Така че колкото повече говори детето всъщност толкова повече мисли. И вие самите ще останете изненадани от това колко е умно вашето дете и какви умни въпроси понякога може да задава. Това ще развива логическото мислене и интелект на детето, а от вашите компетенти отговори на добри и грижовни родители, то само ще се обогатява и ще придобива много нови знания всеки ден, дори всеки час. Говоренето е една човешка черта, която различава хората от всички останали същества на този свят, както животни, така и растения. Така че просто не прекъсвайте детето си, а му дайте възможността да говори и колкото повече, то повярвайте ни, че толкова по-добре за него и неговото пълноценно умствено и интелектуално развитие.

 

 

Вие ще имате възможността по-лесно да научите детето си да говори правилно, тогава когато го изслушвате докрай и чувата всичко, което ви казва. Съвсем естествено е, че то ще допуска много грешки, някои от които дори ще бъдат забавни и смешни, но това е нещо съвсем нормално и това е единствения начин след това детето наистина да научи как се изговарят правилно всички думи в родния ни български език. Освен това мили родители, когато слушате детето си вие много по-лесно и бързо ще разберете какви са неговите интереси, какво му харесва или какво не му харесва, ще разберете неговите нужди и потребности. По този начин вие ще имате уникалната възможност да станете по-добри родители, които да съпътстват детето си в неговото развитие и растеж за дълъг период от време, дори когато то вече е по-голямо. Ще можете по-лесно да го насочвате в живота и да му помагате относно това да взима правилните решения, което е много важно особено в някои ключови моменти от неговия живот като например относно това какво точно да учи и кое училище да избере. Имайки представа за интересите на детето си още от съвсем ранна възраст вие по-лесно ще го насочвате и когато то порасне.

 

 

Всеки един млад и съвременен родител трябва да е сигурен в това, че колкото повече позволява на своето дете да се изказва докрай и да задава много въпроси, толкова по-добро ще е и умственото, интелектуално и лингвистично развитие на малкото подрастващо дете. А това е от огромно значение след това, то колко социално ще се чувства, колко бързо и лесно ще намери своите най-добри и най-подходящи приятели и най-вече за това да има свое собствено изградено мнение.

 

 

Дне на пазара се предлагат и огромно разнообразие от най-различни детски играчки, които също говорят, смеят се или пеят. Такива са всички видове интерактивни играчки или музикални играчки. Те също са важна част от правилното развитие на детето, защото всяко малко дете запомня много бързо и точно всичко, което е чуло. Това помага за развитието не само на паметта, но и за това как да изговаря думите правилно и дори за неговото въображение. Тези интерактивни играчки наистина могат да бъдат много полезни, но освен това са и изключително забавни, а друго много важно нещо за детското развитие е развитие чрез игра и забавление. Дайте възможност на малкото дете да говори, повтаря, да пее или дори танцува заедно с играчката. Това е изключително важно. Ще видите, че детето толкова бързо ще запомни любими фрази, думи и песнички, че ще започне да ги повтаря съвсем самостоятелно без съпровода от любимата образователна играчка.

 

 

Общуването е от огромно значение за правилното интелектуално, умствено, лингвистично и социално развитие на всяко едно подрастващо дете. В никакъв случай не спирайте детето си да общува с много хора. Нека то бъде комуникативно и по този начин постоянно ще учи нови неща.

 

 

Едно от най-грешните постъпки на много млади и неопитни родители е да прекъсват детето си, да не му дават думата, а когато са изнервени и ядосани просто да му викнат и да му се накарат. Това ще подтисне детето. То ще започне да чувства отблъснато от хората, които най-много обича и на които най-вярва – собствените си родители. Всичко това ще направи детето по асоциално и със сигурност ще забавни много неговото интелектуално развитие. Много е вероятно дори в него да се зароди един страх от вас и вместо свободно да говори с вас и да споделя или пита, то винаги ще се колебае дали да направи това или онова или дали да ви пита нещо или не. Това е много погрешно. Всъщност много деца в училищна възраст изостават в образованието си именно поради подобни причини, които са причинени още от най-ранна детска възраст. Ние разбираме, че родителите наистина понякога са много уморени или много изнервени, че имате много други проблеми, които трябва да решите. Но вие пък трябва да си давате ясната сметка, че за всички ваши проблеми не е виновно детето и като любящи родители трябва да положите максимално много сили, за това вашето дете да расте пълноценно и много щастливо.

 

 

Добрият родител означава и добро дете. Ние от онлайн Детски магазин Jerrykids силно се надяваме да сме били поне малко полезни и от помощ на младите родители и техните деца, за които сме сигурни, че те обичат наистина много силно.