Детско столче за хранене

Публикувано от jerrykids 09/09/2020 0 Коментар(и)

Едно от най-важните неща за всяко едно бебе, още от самото му раждане, безспорно е неговото хранене. Първите месеци детето се храни с кармата на майката или специално приспособено мляко, което може да се закупи от магазините. След шестия месец обаче всяко едно дете минава на детски пюрета, каши и други подобни храни. То вече трябва да стои самостоятелно, на собствено столче, и родителят да е само помощ за неговото добро нахранване. Ето за това на всяко дете над 6 месечна възраст е необходимо да се вземе Столче за хранене.

 

 

Днес на пазара в целия свят и в България има огромно разнообразие от най-различни и разнообразни столчета за хранене. Те са различни по модели, марки, цветове, щампи, външен вид и много други неща. Но какво е най-важно да преценим, когато избираме най-подходящо столче за хранене на нашето бебе. Най-напред, то със сигурност трябва да е максимално комфортно, удобно и детето да се чувства наистина много уютно в него, така че престоя в него да е наистина приятен и детето да се храни спокойно и пълноценно. Има столове, които са с кожено покритие на облегалката и седалката, което е един огромен плюс и допринася изключително много за комфорта на детето докато е в него. Освен това кожените покрития на столовете се почистват изключително лесно и бързо от родителите след всяко хранене, така че замърсяванията и петната, които остават да се избегнат максимално много. Покрититието може да и от PVC материал, които също може да е много качествен и да се почиства много лесно, но ако сравняваме нивото на комфорт, то със сигурност коженето покритие осигурява по-високо ниво на комфорт от PVC покритието.

 

 

Освен това много е важно да преценим и внимателно да изберем колко и какви позиции на облегалката притежава нашето столче. Днес повечето модели имат изключително много позиции, така че да може облегалката да се регулира максимално много и да се осигури наистина максимално удобство на детето. Не малко столове предлагат и позиция с наклон в напълно легнало положение, което също е един много удачен и полезен вариант. Естествено, то не е задължително, а по-скоро родителя трябва да прецени дали неговото силно обичано дете наистина има нужда от подобен тип екстра.

 

 

Височината на седалката при повечето от тези столове за хранене също поже да се регулира в различни степени. Тези степени могат да започват от две и да са достигнат повече от пер различни позиции. Тук е важно да се прецени и удобството на родителя по време на хранене на бебето. Къде ще стои родителя? Дали ще е седнал на стол или легло или може би някакъв вид табуретка, която може да е и по-ниска. Важно е да преценим дали ще сложим стола на детето до масата за хранене на големите членове на семейството или до неговото собствено легло или друго място от дома. Това са все важни неща, които всеки един млад, съвременен и модерен родител е хубаво да съобрази, за да успее да направи най-правилен и най-добър избор относно това, какво точно да избере и да закупи на своето собствено дете.

 

 

Степенката за крачета и таблата за храна са други две неща, които могат да имат различни позиции за регулиране. Те трябва да могат да се нагласят така, че да са в максимално удобство и комфорт на малкото бебе, докато се храни на своето собствено столче. Всъщност колкото повече възможности за регулиране, функционалности и характеристики притежава един продукт, толкова е по-голяма възможност да задоволим максимално много желанията и потребностите на детето. Но родители бъдете внимателни! Детето много често няма нужда от много екстри и удобства, които му се предлагат. Все пак всяка една допълнителна екстра ще допринесе за това цената на продукта да е по-висока, а ако след това не я ползваме, то тя се оказва напълно ненужна. И това се случва наистина не рядко при много млади родители, които в желаниято си да угодят на 100% на своето дете му взимат неща, от които то реално няма никаква нужда и тези неща след това се оказват напълно неизползвани.

 

 

Важно е да се помисли и за безопасността на малкото дете в столчето. Знаем всички, че децата много често са немирни и дори направо меко казано палави. Ето за това почти всички столчета за хранене имат обезопасителни колани, които гарантират един сигурен и спокоен престой на детето в него докато се храни. Коланите за безопасност също може да имат вариант за регулиране според размерите на детето, а някои дори са с меки раменни подплънки, които осигуряват 100% удобство и комфорт.

 

 

И понеже на пазара както казахме е пълно с най-различни варианти, цветове и щампи, то е хубаво да преценим какви интереси има детето, кои са му любимите цветове и кои са му любимите анимационни герои или животни. Въобще какво обича, а също така и какво точно би подхождало най-много на останалата част от мебелировката на неговота стая. По този начин столчето ще се превърне в една страхотна част от мебелировката на целия дом и стаята на бебето, а и ще отговаря и задоволи максимално много неговите интереси, любопитство и желания.

 

 

Има дори един друг модел седалки за хранене, които са предназначени за малко по-големи деца. Те се инсталират на стол за големи хора като малко повдигат детето и му гарантират сигурност и комфорт, които то не би получило, ако седи на стол за възрастни без това приспособление. Тези седалки могат да се окажат наистина много полезни. Благодарение на тях малкото дете ще има страхотната възможност да се храни на масата на своите родители и да се чувства като неразделна част от своето семейство. То ще се чувства много по-добре и наистина като вече по-голям и по-важен човек.

 

 

Ние от онлайн Детски магазин Jerrykids се надяваме да сме ви дали малко наистина много важна и полезна информация, както и препоръки относно това какво столче за хранене да изберете за вашето любимо дете. Това е избор, който не е маловажен, а както знаете всяко решение, което взима родителя относно своето малко дете е от изключително голямо значение.